Program Kariérního dne

Katalog účastníků

8:00 – 9:00 Příprava stánků vystavovatelů

9:00 – 15:00 Prezentace firem na stáncích v přízemí budovy Q

Více jak 30 společností Vám představí pracovní příležitosti, stáže a praxe ve firmách, které jsou vhodné pro studenty a absolventy MENDELU. Čekat na Vás budou společnosti: ADECCO spol. s r.o., Agrobiosfer, s.r.o., organizační složka, Agrofert, a.s., AGROTEC a.s., AIESEC Brno, BJS Czech s.r.o., CYRRUS, a.s., Česká pojišťovna, DC Concept a.s., De Heus a.s., Dixons Retail SSC s.r.o., E.ON Česká republika, s.r.o., EuroPair s.r.o., Global Load Control s.r.o., HANAGRAIN J. T. J. s.r.o., Home Credit, Invia.cz, a.s., Kaufland Česká republika v.o.s., Kili, s.r.o., Kleffmann Group, s.r.o., KPMG Česká republika, Lidl Česká republika, PENAM, a.s., PetCenter CZ s.r.o., Profesia CZ, spol. s r.o., Regionální hospodářská komora Brno, SITA CZ a.s., STUDENT AGENCY k.s., Svitap J.H.J. spol. s r.o., TE Connectivity, Trusted Network Solutions, a. s., Umím se prosadit, s.r.o., UniCredit Bank Czech REpublic and Slovakia, FNZ, Partners Financial Services, a.s., Arimex Trade s.r.o.

9:00 – 15:00 Doprovodný program pro studenty

Přednášky firem

Přednášky z oblasti kariérového poradenství a osobního rozvoje v učebnách budovy Q, podrobnější rozpis níže.

Konzultace životopisů

Přijďte zkonzultovat Váš životopis s profesionálními personalisty.

Finanční poradenství - "Finance inteligentně"

Po celý den budete s námi moci diskutovat vše, co Vás zajímá o hospodaření s penězi, správě peněz, jak si vybrat běžný účet, kam uložit bezpečně peníze, jak investovat aj. Také můžeme diskutovat o Vašich zkušenostech s finančním trhem, zprostředkovateli, bankami, pojišťovnami a na cokoli se nás můžete zeptat.

Učebna Q14

  9:20 - 10:00 AGROBIOSFER: Obchodní zástupce v Agrobiosfer

Společnost Agrobiosfer a Leili Agrochemistry.
Proč mořské řasy?
Jaké regiony poptáváme?
Koho hledáme?

10:10 - 10:50 CYRRUS, a.s.: Obchodování na finančních trzích v praxi

Během prezentace vám představíme svět obchodování na finančních trzích v praxi. Poznáte, jak naši makléři provádí obchodní i finanční operace na kapitálových trzích, a také živě simulovaný průběh samotného obchodování. Mimo jiné, se dozvíte i zajímavé informace ze světa investic. Prezentace firmy bude podložena odborným komentářem zkušeného makléře Michala Přikryla, člena dozorčí rady společnosti Cyrrus a.s.
Těšíme se na vás!

11:00 - 11:40 HANAGRAIN: Mezinárodní obchodování s agrokomoditami

Z prezentace společnosti HANAGRAIN se dozvíte o obchodních postupech se zemědělskými komoditami v mezinárodním prostředí. Řeč bude o tocích komodit, logistice a certifikaci a o uvádění agrokomodit v čase. Zástupci firmy vám představí firmu a její činnost a také, jaké kandidáty hledají na obsazení volných pracovních pozic.

11:50 - 12:30 BJS: Jak a kde se vyrábí nábytek pro švédskou firmu IKEA?

Z naší prezentace se dozvíte, kdo vlastně jsme, co vyrábíme, pro koho vyrábíme, ukážeme si proces výroby nábytku a jakou techniku využíváme. Představíme Vám co nabízíme studentům a absolventům a jaké volné pracovní pozice máme právě otevřené.
Těšíme se na vás!

12:40 - 13:20 E.ON Česká republika, s.r.o.: Energie je vaše budoucnost!

Chceme Vám představit naši společnost jako zajímavého zaměstnavatele. Zjistíte, jaké jsou u nás pracovní možnosti a také, jakým způsobem u nás probíhá výběrové řízení. Na našich zaměstnancích nám záleží: nabízíme příjemné a moderní pracovní prostředí vybavené nejnovějšími technologiemi, možnost profesního růstu a zvyšování kvalifikace. Rozšiřte náš tým! Vítáme angažované lidi, kteří hledají pracovní příležitost na světovém trhu s energií, a zajímá je práce v prostředí mezinárodně úspěšné společnosti.

13:30 - 14:10 Lidl ČR: Dynamický svět obchodu

Úvodem představíme Lidl jako stabilní společnost a stabilního zaměstnavatele, který nabízí velmi dynamické pracovní prostředí. Dozvíte se, jaké lidi hledáme, jaká pracovní místa nabízíme a představíme vám, jak spolupracujeme se studenty a absolventy. Na závěr vám ukážeme, jaká školení a rozvojové projekty Lidl realizuje.

14:20 - 15:00 AGROFERT: Představení koncernu Agrofert

Na úvod představíme koncern jako takový a povíme si zajímavá čísla, jak se koncern rozvíjel v čase. Následně na tuto prezentaci budou navazovat jednotlivé společnosti, které představí v 10 minutách svoji činnost a spolupráci se školami. Jedná se o firmy Navos, a.s., Oseva, a.s., Cerea, a.s.
Tešíme se na Vás!

Učebna Q15

  9:00 - 9:50 MICHAL DOUBEK: Finanční nezávislost a pasivní příjem – je možné ji dosáhnout?

Anotace přednášky

Vstát ráno z postele a mít vyděláno. To je jedna z výhod pasivního příjmu. Svět prochází velkými ekonomickými a politickými změnami. Víš, že většinu roku pracuješ pro stát a ne pro sebe? Je to docela omezující pocit. Avšak existují způsoby, kterými se můžeš postarat o svůj stálý finanční příjem. Jak na to, Ti poví odborník Michal Doubek.

Medailonek přednášejícího

Michal Doubek je poradce a konzultant, který se aktivně věnuje nejen poradenské činnosti, ale i vzdělávací. Díky neziskové organizaci, kterou založil v roce 2014, pravidelně pořádá semináře, publikuje články a přináší užitek pro širokou veřejnost. Poukazuje na hlavní problémy finančního trhu a finančních zprostředkovatelů, a jeho hlavním cílem předávat srozumitelné informace z finančního světa a zvyšovat tak finanční gramotnost v České republice.

10:00 - 10:50 FRANK NEKOVÁŘ: Jazyky snadno a rychle

Anotace přednášky

Richelieu je superrychlá metoda učení cizích jazyků. Využíváním synergického efektu při práci pravé a levé hemisféry mozku, kdy v hladině zvýšeného vnímání alfa má myšlenka 60x větší energii než při normálním vědomí se studium cizích jazyků stane nenáročným a zábavným úkolem, bez nudného biflování slovíček a drilu! Metoda využívá velmi efektivní techniku vertikálního zápisu (vertical record) a nejnovější principy koncentrovaného psaní, pro nárůst soustředění a vytrvalosti.Studium cizího jazyka metodou Richelieu rozvíjí kapacitu paměti. Kromě vynikajících jazykových schopností zbude, jakoby navíc, značně posílená paměť. Metoda je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak pro studenty, kteří si chtějí rychle prohloubit své jazykové znalosti. Věčný začátečník najde ztracené jazykové sebevědomí a disciplínu. Metodou Richelieu se učili Francouzky všichni evropští zaměstnanci, geologové a technici v Africe. Po třech týdnech výuky, bez počáteční znalosti francouzštiny, byli schopni samostatně řídit v období plné těžby zlata, i několik tisíc zaměstnanců. Ve Vietnamu je toda využívaná překvapivě pro výuku Čínštiny a Japonštiny. V ostatních zemích hlavně pro výuku Angličtiny.

Medailonek přednášejícího

Vystudoval strojní fakultu ČVUT Praha, obor ekonomie a řízení, strojírenské výroby. V osmdesátých letech odešel do emigrace. Podnikal v Německu a západní Africe, kde řídil společnost pro průzkum a těžbu zlata. Nyní řídí projekt na záchranu pralesů v Kongu a neziskovou organizaci, kterou jsem před lety k tomu účelu založil (www.greenlungs.net). V posledních 30 letech se zabýval otázkami teorie řízení. Výsledkem jeho práce je univerzální postup, algoritmus úspěšného řízení, který lze vystopovat na všech úrovních rozhodování. Definuje, jak řídící algoritmy probíhají a jak lze tyto činnosti optimalizovat.

11:00 - 11:50 DRAHOMÍR HÁJEK: Co se sebou samým na pracovním trhu?

Anotace přednášky

Jaké je moje postavení na pohovoru? Jaké programy mi pomůžou v mé budoucí práci? Jak omezit informační tlak? Pokud nevíš co se sebou nejen v těchto otázkách, tak je tato přednáška právě pro tebe. Odejdeš s praktickými radami a ne papírem plným teorie.

Medailonek přednášejícího

Web designer, Grafik designer, UX specialista Automechanik co se vzhlédl v designu webových stránek a UX. Po vystudování VŠ chvíli působil jako freelancer. Poté přešel do internetové agentury, kde působí druhým rokem. Stále aktivně tvoří weby i po práci na opensource řešení wordpress.

12:00 - 12:50 MARTA KALOVÁ: Tajemství personalisty

Anotace přednášky

Tyto tajemství budou odkryté pouze účastníkům přednášky. Budeš mezi nimi?

Medailonek přednášejícího

Zabývám se vyhledáváním kandidátů pro naše klienty. A k tomu vše, co s tím souvisí – od oslovení či inzerce, vyhledávání kandidátů na LinkedIn přes pohovor, nejradši po blahopřání k nové práci. Moji hlavní úlohou je pomoci firmám najit správné zaměstnance a kandidátům najít vhodné pozice. Kromě technických pozic obsazuji i pozice pro centra sdílených služeb, které mohou být zajímavým pracovním startem pro absolventy.

13:00 - 13:50 FRANK NEKOVÁŘ: Algoritmus úspěchu

Anotace přednášky

Algoritmus úspěchu - je soubor logických postupů a mentálních technik, které vám umožní přeměnit vaše skryté touhy a nejasná přání v uskutečnitelný cíl. Dává přesný návod, jak udělat první krok a co dělat každý další den, pro dosažení úspěchu či bohatství ve všech jeho formách. Na začátek jde o osvojení soustavy postupů a vybraných mentálních technik, které na sebe logicky navazují. Každý z kroků je pochopitelný a po krátkém tréninku snadno osvojitelný. Turbulentní a zprvu neuspořádaný tok myšlenek se rozfázuje, popíše a následně usměrní v systematický rozhodovací proces. Být úspěšní se můžete naučit.

Medailonek přednášejícího

Vystudoval strojní fakultu ČVUT Praha, obor ekonomie a řízení strojírenské výroby. V osmdesátých letech odešel do emigrace. Podnikal v Německu a západní Africe, kde řídil společnost pro průzkum a těžbu zlata. Nyní řídí projekt na záchranu pralesů v Kongu a neziskovou organizaci, kterou jsem před lety k tomu účelu založil (www.greenlungs.net). V posledních 30 letech se zabýval otázkami teorie řízení. Výsledkem jeho práce je univerzální postup, algoritmus úspěšného řízení, který lze vystopovat na všech úrovních rozhodování. Definuje, jak řídící algoritmy probíhají a jak lze tyto činnosti optimalizovat.

14:00 - 14:50 MARIE PŘIBYLOVÁ: Neziskovku může založit i student!

Anotace přednášky

Neformální vzdělání. Přístup, který je realizován mimo školské instituce. Evropská komise podporuje projekty pro mládež, vzdělávací pobyty po celé Evropě. Díky těmto krátkodobým projektům se mladí lidé obohacují o znalosti z různých oblastí jako je například ochrana životního prostředí, podnikání, historie a mnohé další. Tyto projekty jsou financovány programem Erasmus+ (2014 – 2020). Chcete se dozvědět, jak zorganizovat svůj vlastní projekt a předávat své znalosti mládeži z různých koutů Evropy? Andrea Surá a Marie Přibylová z organizace Brno for you právě takové projekty organizují v ČR i v zahraničí. A chtějí se podělit o to, jak se právě Vy můžete zapojit do projektů výměn mládeže, získat grant a vytvořit nezapomenutelný vzdělávací projekt. Na začátku celého workshopu, našeho hodinového příběhu, Vám vysvětlí, jak založily neziskovou organizaci, co nám program Erasmus+ nabízí, podělí se s vámi o zkušenosti z projektů. Jejich hodinový příběh bude také obsahovat nahlídnutí pod pokličku projektových žádostí v programu Erasmus+. A to vše neformálně!

Medailonek přednášejícího

Andrea Surá a Marie Přibylová jsou zakládajícími členkami neziskové organizace Brno for you. Obě jsou studentkami Mendelovy univerzity v Brně, ale i přesto svůj volný čas věnují neformálnímu vzdělávání a práci s mládeží. Organizují mezinárodní vzdělávací projekty pod programem Erasmus+. Rády hledají nové výzvy a právě proto jsou součástí Kariérního dne i ony!

Učebna Q16

  9:00 - 9:50 MARTA KALOVÁ: LinkedIn tady a teď!

Anotace přednášky

Nemáš ještě profil na LinkedIn? Anebo máš profil, ale není dokonalý? Personalistka Marta Kalová, půjde s Vámi krok za krokem a z tohoto workshopu odejdete s kompletním profilem, který už nebudete muset upravovat. Dozvíte se i to, jak může tento nástroj pomoci při hledání práce. Zkušená personalistka prozradí i to, na co si dát pozor a jak používá LinkedIn ona při její práci. Stačí si přinést svůj notebook a mít přístup na internetovou síť Eduroam.

Medailonek přednášejícího

Zabývám se vyhledáváním kandidátů pro naše klienty. A k tomu vše, co s tím souvisí – od oslovení či inzerce, vyhledávání kandidátů na LinkedIn přes pohovor, nejradši po blahopřání k nové práci. Moji hlavní úlohou je pomoci firmám najit správné zaměstnance a kandidátům najít vhodné pozice. Kromě technických pozic obsazuji i pozice pro centra sdílených služeb, které mohou být zajímavým pracovním startem pro absolventy.

10:00 - 10:50 MICHAL DOUBEK: Finanční trh, produkty, zprostředkovatelé aneb jak se vyznat ve finančním světe?

Anotace přednášky

Kde reálně se dá investovat, aby to stálo za řeč? Kde si to můžeš vyzkoušet nanečisto? Do světa investic a pasivního příjmu tě uvede pan Michal Doubek, který s financemi má dlouholeté zkušenosti, které získal vlastní životní cestou. Stačí si přinést svůj notebook a mít přístup na internetovou síť Eduroam.

Medailonek přednášejícího

Michal Doubek je poradce a konzultant, který se aktivně věnuje nejen poradenské činnosti, ale i vzdělávací. Díky neziskové organizaci, kterou založil v roce 2014, pravidelně pořádá semináře, publikuje články a přináší užitek pro širokou veřejnost. Poukazuje na hlavní problémy finančního trhu a finančních zprostředkovatelů, a jeho hlavním cílem předávat srozumitelné informace z finančního světa a zvyšovat tak finanční gramotnost v České republice.

11:00 - 11:50 LUCIE VYSTRČILOVÁ: Jak by mělo vypadat CV, které bude mít úspěch?

Anotace přednášky

Na workshopu proběhne analýza vybraných CV, povíme si jak sestavit CV (struktura, rozložení stránky, počet stránek, grafika, přehlednost). Na co si dát pozor a jaké jsou trendy mezi CV. Vezmi si sebou svoje CV a dozvíš se, co je potřeba opravit. Účastníci tohoto workshopu získají taky speciální dárek, tak neváhej a přihlas se ještě dnes!

Medailonek přednášejícího

Vystudovala jsem marketing, několik let jsem se pohybovala v HR a teď nahlížím do oblasti IT. Nyní v mé profesi kombinuji všechny tyto oblasti. Spolu s mými kolegy pomáháme najít uplatnění studentům a firmám skvělé zaměstnance.

12:00 - 12:50 DRAHOMÍR HÁJEK: Jak si vytvořit web bez znalosti kódování a programování

Anotace přednášky

Na workshopu se podíváme na jednoduché služby k tvorbě základního i pokročilého webu. Avšak hlavní částí bude tvorba obsahu, zacílení webu a jeho informační architektura. Řekneme si něco o tom jak jej poskládat dohromady a jak důležité v dnešní době mít kvalitní podklady. Stačí si přinést svůj notebook a mít přístup na internetovou síť Eduroam.

Medailonek přednášejícího

Web designer, Grafik designer, UX specialista Automechanik co se vzhlédl v designu webových stránek a UX. Po vystudování VŠ chvíli působil jako freelancer. Poté přešel do internetové agentury, kde působí druhým rokem. Stále aktivně tvoří weby i po práci na opensource řešení wordpress.

13:00 - 13:50 MARTIN LUTONSKÝ: Jak získat vysněnou práci?

Anotace přednášky

Ne, tohle nebude jen o teoretických informacích. Z tohoto workshopu odejdeš s tím, že opravdu budeš vědět co udělat proto, abys byl v práci s úsměvem na tváři a nezařadil se mezi lidi, kteří chodí z práce se zamračeným pohledem. Změň teď tvou budoucnost. Je jen v tvých rukou.

14:00 - 15:00 MARTIN LUTONSKÝ: Online diagnostika - objev svůj potenciál!

Anotace přednášky

Znáš dobře sám sebe? Znáš své schopnosti? Studuješ správný obor? Na tyto i další otázky můžeš najít odpovědi na tomto workshopu. Máš jedinečnou příležitost se o sobě dozvědět maximum informací, které ti poskytne odborně vytvořená online diagnostika. Čekají tě různé otázky ohledně tvé osobnosti a na konci workshopu získáš 25 stran, které odhalí tvé zajímavé schopnosti a vlastnosti. Účastníci workshopu získají jako bonus přístup na online diagnostiku, která se věnuje kariéře. Stačí si přinést svůj notebook a mít přístup na internetovou síť Eduroam.

 

Zástupci jednotlivých firem na Vás budou čekat v průběhu celého dne bez jakékoliv předchozí registrace. Pokud ale máte zájem zúčastnit se některé z uvedených přednášek, budeme rádi, pokud vyplníte přihlášku, abychom věděli, zda účast již nepřesáhne kapacitu místnosti. Děkujeme.