Program Kariérního dne 2018

09:00 – 15:00 Prezentace společností na stáncích v přízemí budovy Q

43 společností Vám představí pracovní příležitosti, nabídky stáží a praxí a možnosti další spolupráce.

Doprovodný program

Učebna Q13

9.00 – 9.50 Komunikace kariéry v digitálním světě práce aneb 7 stupňů pro úspěšnou změnu osobní prosperity

Anotace: Kariérní dialog tematicky zahájíme otázkou, proč je optimální kariéra v zásadě vždy průnikem schopností a možností a jak důležitý pro práci je zdroj inspirace v současné době digitálních výzev a příležitostí. Společně sestavíme kariérní mapu - profesní podnikatelský plán pro cestu změny za novou kariérou. Vyměníme si názory a sdělíme zkušenosti, co a jakým způsobem nám značně zvýší šance získat vytouženou kariéru a do jaké míry je kariérově významná role osobního marketingu / PR pro komunikaci kariérního brandingu.

Přednášející: Ing. Radoslav Režňák, MBA. dlouhodobě se zabývám oblastmi komunikace a strategie, organizace a řízení lidí, podnikových procesů a firemní kultury. Aktivně se věnuji moderním trendům využívání mediace a efektivních mediačních technik pro rozvoj kompetenčních dovedností a alternativního řešení sporů (Alternative Dispute Resolution) v privátním, korporátním i státním sektoru. Vedle odborných disciplín jako jsou finance, podnikavost a HR se zajímám o diskutovanou výzvu umělé inteligence v řízení.

10.00 – 10.50 Podnikni to a buď svým vlastním pánem

Anotace: Láká tě svoboda v podnikání, ale nevíš jak začít? Chybí ti peníze nebo nápad? Pak doraz na první byznys workshop svého druhu. Minimum teorie, maximum praxe. Ukážu ti, že i student může začít podnikat bezpečně, s pár korunami v kapse.

Přednášející: Jakub Tížek spoluzaložil a řídí společnost FairList s.r.o. a James Grant s.r.o. Dále spolupůsobí jako projektový manažer v několika dalších podnikatelských projektech a ve volných chvílích pomáhá začínajícím podnikatelům s rozjezdem jejich vlastní společnosti.

11.00 – 11.50 Jak se prezentovat na pohovoru + nástrahy po nástupu do nového zaměstnání

Anotace: Oblek nebo casual dress code? Co je důležité při pohovoru zmínit a čeho se naopak vyvarovat? Poradíme vám, jak se na pohovoru ukázat v tom nejlepším světle, jak ustát záludné otázky personalistů a odcházet s úsměvem na tváři. Nevynecháme ani, jak bez potíží zvládnout nástup do nového zaměstnání a úspěšně budovat kariéru.

Přednášející: "Jako recruitment konzultant pracuji v multilingual divizi, kde se zaměřuji za různé HR/finanční/obchodní/logistické pozice, které vyžadují znalost vícero jazyků. Tato práce mě naplňuje, protože se doslova každý den učím novým věcem, rozšiřuji si znalosti z různých oborů a jsem v kontaktu s celou řadou lidí po celém světě. Je pro mě radost, když vidím výsledky své práce v podobě spokojených kandidátů a zároveň i našich klientů, což je naším cílem. Mimo to mě můžete také potkat ve fitness klubu ZONE4YOU, kde po večerech vedu lekce a pomáhám lidem, pro změnu k vysněné postavě."

12:00 – 12.50 Jak vyladit cv a motivační dopis

Anotace: Máte v CV fotku anebo ne? Je důležitější forma nebo obsah? Stačí jedna stránka anebo je potřeba detailně popsat úplně vše? Proč se v životopise mají uvádět kompetence, když si je stejně může každý vymyslet? Na co se zaměřit v motivačním dopise? Zkrátka a dobře, chcete se ujistit o tom, že Váš životopis a motivační dopis obsahují to podstatné a jsou podle posledních trendů? Přijďte. Těšíme se na Vás.

Přednášející: Zdenka Vykoukalová

13.00 – 13:50 Průvodce platovým vyjednáváním

Anotace: Jsou tvé platové očekávání vyšší než tvá mzda, ale nevíš, jak to změnit? Je pro tebe vyjednávání o mzdě na pohovoru, či při rozhovorech se šéfem nepříjemné? Na této přednášce se dozvíš tipy jak na to. Kromě toho máš možnost zjistit, jaká je tvoje cena na trhu práce a zda jsou tvé očekávání opodstatněné.

Přednášející: Michal Novák, Profesia. Společnost Profesia CZ, spol. s r.o. na českém trhu provozuje od roku 2007 pracovní portál www.profesia.cz. Kromě ČR, kde jsou našimi produkty Profesia.cz, Profesiadays.cz, Recruitrank.cz, HRdays.cz, působíme i na Slovensku a v Maďarsku.

14:00 – 14:50 Chceš si vybrat správnou kariéru? 5 tipů pro studenty

Anotace: Chceš zahájit kariéru ale nevíš, podle čeho vybírat? Projdeme si pět základních tipů, na co se zaměřit při výběru a na co se zeptat při přijímacím pohovoru.

Přednášející: Kateřina Drnovská

Učebna Q14

11.00 – 11.20 Nastartujte svou kariéru na stáži v ČR!

Anotace: Chtěli byste na stáž do firmy a nevíte, kde hledat? Přijďte si poslechnout, jaké možnosti stáží nabízí v České republice Cesta pro mladé. Díky stáži získáte praxi v oboru, který studujete. Zlepšíte si také své měkké kompetence a proberete svou kariéru, CV nebo podnikatelský záměr se specialistou. Stáže jsou zcela zdarma. Nenechte si ujít příležitost, jak se díky stáži stát profesně atraktivnějšími, a dorazte na přednášku Cesty pro mladé!

Přednášející: Mgr. Markéta Lasovská, Cesta pro mladé. Mám zkušenosti v oblasti zaměstnanosti, věnuju se převážně uplatnění absolventů na trhu práce. Mohu tedy říci, že vím, jak to po škole při hledání zaměstnání chodí. Aktuálně se profesně naplno věnuji stážím a všemu, co k nim patří. Pracuji se studenty, kteří chtějí být úspěšní a jdou si za svým cílem. Společnými silami se poté snažíme najít stáž „na míru“.

11.30 – 12.20 Perspektivy restartu klíčových kompetencí a pracovních změn v nových trendech digitální ekonomiky

Anotace: Zaměříme svou pozornost na společné hledání osobních kvalit v prospěch řízení vlastních kompetencí. Modelový příklad nabídne příležitost pro podporu výzvy osobního rozvoje, ale zároveň vyvolá nové otázky: Je z dlouhodobé perspektivy dobrá kariéra vždy důsledkem dobrého rozhodnutí? Jak nejlépe využít své silné stránky a lépe porozumět sami sobě? Jak efektivněji hospodařit s vnitřním potenciálem v době intenzivních technologických změn a dynamicky nastupujících kryptoměn?

Přednášející: Ing. Radoslav Režňák, MBA. dlouhodobě se zabývám oblastmi komunikace a strategie, organizace a řízení lidí, podnikových procesů a firemní kultury. Aktivně se věnuji moderním trendům využívání mediace a efektivních mediačních technik pro rozvoj kompetenčních dovedností a alternativního řešení sporů (Alternative Dispute Resolution) v privátním, korporátním i státním sektoru. Vedle odborných disciplín jako jsou finance, podnikavost a HR se zajímám o diskutovanou výzvu umělé inteligence v řízení.

12.30 - 13.20 Využití LinkedInu při hledání zaměstnání

Anotace: Trh pracovních příležitostí už dávno nejsou jen nástěnky a klasické pracovní portály. V dnešní době nám cestu k vysvěnému zaměstnání usnadňují i sociální sítě. Slyšeli jste někdy už o LinkedIn? Pojďte se podívat, co Vám tento portál může nabídnout, jak si profil vytvořit a co v něm uvádět. A pokud už svůj profil máte, rádi Vám ukážeme, jak z LinkedInu dostat co nejvíce.

Přednášející: Denisa Štanclová, Engineering Recruitment Consultant. „Zkušenosti v oblasti personalistiky jsem získala především v interním HR. Se společností CPL Jobs mám již delší zkušenosti. Ať už jako agenturní zaměstnanec, kdy mi v zahraničí pomáhali se získáváním praxe, nebo jako konzultant, čemuž se věnuji po svém návratu. Aktuálně Vám mohu pomoci zejména s inženýringovými pozicemi. S dotazy se na mě můžete obrátit v našem konzultačním koutku.

13.30 – 15.00 Zaostřeno na assessment centrum

Anotace: Chystáte se na pracovní pohovor a místo toho Vás pošlou na assessment centrum? Co to je, jak takové assessment centrum vypadá, co od něj můžete očekávat a zda se na ně dá připravit, se dozvíte na tomto workshopu.

Přednášející: Zdenka Vykoukalová

 

V průběhu celého dne na vás dále čekají:

  • Individuální konzultace CV, motivačních dopisů a profilů LinkedIN - pokud navštívíte libovolnou konzultaci a dostanete nálepku od konzultanta na anketní lístek, máte možnost nechat se zdarma vyfotit na CV v ateliéru AVC. Ke konzultaci CV a motivačních dopisů si prosím přineste předem připravené a vytištěné podklady.
  • „Koučovácí zóna" v rámci které Vám profesionální koučky Miluše Těthalová a Veronika Hollerová poskytnou individuální koučink nejen v oblasti kariéry a profesní dráhy.
  • Fotokoutek
  • Zábavný doprovodný program: CHILLzóna (virtuální realita a deskové hry) od firmy CHILLárna, Playstation od firmy EmbedIT, expozice Tesly modelu S od firmy E.ON a mnoho dalšího!

 

Soutěž o dárkové poukazy a jiné drobnosti

Pokud navštívíte 5 libovolných "stanovišť" (stánek firem, přednášku v 1. patře, konzultaci CV/motivačního dopisu/profilu LinkedIN), a získáte 5 nálepek do anketního listku, máte šanci vyhrát dárkové poukazy od společnosti Alza.cz:

1. cena: dárkový poukaz v hodnotě 5000 Kč.

2. cena: dárkový poukaz v hodnotě 2500 Kč.

3. cena: dárkový poukaz v hodnotě 1000 Kč.

Za každý vyplněný odevzdaný anketní lístek získáte drobný propagační dárek na stánku MENDELU.

 

Zástupci jednotlivých firem na Vás budou čekat v průběhu celého dne bez jakékoliv předchozí registrace. Pokud ale máte zájem zúčastnit se některé z uvedených přednášek, budeme rádi, pokud vyplníte přihlášku, abychom věděli, zda účast již nepřesáhne kapacitu místnosti. Děkujeme a těšíme se na vás Usmívající se