Program Kariérního dne MENDELU 12. 4. 2017

9:00 – 15:00 Prezentace firem na stáncích v přízemí budovy Q

39 společností Vám představí pracovní příležitosti, stáže a praxe ve firmách, které jsou vhodné pro studenty a absolventy MENDELU. Čekat na Vás budou společnosti:
Accenture AGROFERT, a. s. AGROTEC Group AIESEC Brno Allianz pojišťovna, a.s. Asseco Central Europe, a. s. BENAWOOD s. r. o. Contipro a. s. Česká pojišťovna a.s. De Heus a.s. Dixons Carphone CoE, s. r. o. E.ON Česká republika, s. r. o. EmbedIT (Home Credit International) EuroPair s. r. o., COOLAGENT EYELEVEL s. r. o FNZ HANAGRAIN J. T. J., s. r. o. Home Credit a. s. Kaufland Česká republika v. o. s. KBC Group NV Czech Branch, Shared Service Center Kleffmann Group s.r.o. KPMG Česká republika Lidl Česká republika, v. o. s. Ministerstvo zemědělství NetSuite Czech Republic, s. r. o. Partners PetCenter CZ, s. r. o. PPG Industries Czech Republic, s. r. o. Pracovní portál Profesia.cz Provident Financial, s. r. o. Randstad s. r. o Ranger Communication Centres a. s. SAP Labs Česká republika Savencia Fromage & Dairy Czech Republic Státní zemědělský intervenční fond STUDENT AGENCY k. s. TON a. s. Umím se prosadit, s. r. o. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

9:00 – 15:20 Doprovodný program pro studenty

Učebna Q13

9:00 - 9:20 Nastartujte kariéru pomocí stáže!

Anotace: O tom, že pro získání dobrého zaměstnání je důležitá praxe, jste určitě slyšeli už Xkrát. Ráda bych tuto pravdu posunula trochu dál a zamyslela se nad tím, jak praxi využít ve svůj prospěch, jaké konkrétní výhody přináší a jak je možné praxi v oboru získat. V rámci Cesty pro mladé propojujeme studenty VŠ s firmami a pomáháme jim tak získat zajímavou praxi v oboru, který studují. Díky kvalitní stáži se můžete stát profesně atraktivnější, tak proč to nezkusit?

Přednášející: Mgr. Markéta Lasovská, Cesta pro mladé. Mám zkušenosti v oblasti zaměstnanosti, věnuju se převážně uplatnění absolventů na trhu práce. Mohu tedy říci, že vím, jak to po škole při hledání zaměstnání chodí. Aktuálně se profesně naplno věnuji stážím a všemu, co k nim patří. Pracuji se studenty, kteří chtějí být úspěšní a jdou si za svým cílem. Společnými silami se poté snažíme najít stáž „na míru“.

9:30 - 10:20 Všechno, na co byste se měli zeptat a nedočtete se to v inzerátu

Anotace: Prezentace a povídání o tom, o čem se v inzerátu nedočtete.

Přednášející: Martin Pavelka a Tomáš Princ, LIDL. Společnost LIDL je úspěšný potravinový řetězec, který si silnou expanzí zajistil růst do celé Evropy. Našim zásadním principem a klíčem k úspěchu je jednoduchost. Tomu přizpůsobujeme veškeré konání. Nakupujeme a prodáváme s cílem, abychom našim zákazníkům nabídli zboží každodenní spotřeby v nejlepší kvalitě a za přijatelnou cenu.

10:30 - 11:20 Klíč k úspěchu v labyrintu komunikace aneb 7 + 1 tajemství mediačních technik pro osobní rozvoj

Anotace: Jak se rychle zorientovat v komunikačním okolí a umět účinněji dešifrovat řeč těla? Jak lépe rozvinout své silné stránky v komunikačních dovednostech? Jak snadněji získávat lidi na svou stranu? Na tyto a další otázky budeme společně hledat odpovědi, případně si klást otázky navazující. Názorně si vyzkoušíme praktické ukázky a ukážeme příklady dobrých řešení a postupů. Pravděpodobnost úspěchu na cestě sebeprezentace podpoříme praktickými tipy s využitím příležitostí, silných stránek a sdílenou zpětnou vazbou.

Přednášející: Ing. Radoslav Režňák, MBA. dlouhodobě se zabývám oblastmi komunikace a strategie, organizace a řízení lidí, podnikových procesů a firemní kultury. Aktivně se věnuji moderním trendům využívání mediace a efektivních mediačních technik pro rozvoj kompetenčních dovedností a alternativního řešení sporů (Alternative Dispute Resolution) v privátním, korporátním i státním sektoru. Vedle odborných disciplín jako jsou finance, podnikavost a HR se zajímám o diskutovanou výzvu umělé inteligence v řízení.

11:30-12:20 Jednotka rychlé akce

Anotace: Mít účet v bance, ovládat jej online nebo třeba platit kartou kdykoli a kdekoli je dnes naprostá samozřejmost. Jak zajišťujeme, že naše online služby jsou vždy dostupné a klienti nejsou omezováni výpadky? Představíme vám síť navrženou pro vysokou dostupnost, její monitoring a způsoby, kterými zajišťujeme okamžitou reakci na vznikající obtíže.

Přednášející: Jirka Fogl, Embedit. EmbedIT is a 100% Czech IT Centre that provides IT services including design and support to Home Credit Group and Air Bank (PPF Group). Our internally designed and developed applications serve over 45 million customers in 11 countries, including Russia and China.

12:30 - 13:20 Poznej svoji cenu!

Anotace: Víte, jakou cenu máte na trhu práce? Jak se připravit na otázky ohledně očekávané mzdy? Zodpovíme si tyto a další otázky, s kterými se můžete na pracovním pohovoru setkat.

Přednášející: Michal Novák, Profesia. Společnost Profesia CZ, spol. s r.o. na českém trhu provozuje od roku 2007 pracovní portál www.profesia.cz. Kromě ČR, kde jsou našimi produkty Profesia.cz, Profesiadays.cz, Recruitrank.cz, HRdays.cz, působíme i na Slovensku a v Maďarsku.

13:30 - 14:20 Odstartuj svou kariéru s nejlepšími!

Anotace: Chceš pracovat ve firmě, která se opakovaně zařazuje mezi nejlepší zaměstnavatele v regionu, je světovou jedničkou na trhu s cloudovým řešením pro podnikové informační systémy a za loňský rok dosáhla miliardových tržeb? Chceš prožít atmosféru start-upu s jistotami korporátu a s nadstandardním osobním ohodnocením? Přijď se podívat, jaké to je být součástí týmu NetSuite, a dozvědět se, jak by tvoje budoucí práce mohla vypadat.

Přednášející: Netsuite. Společnost NetSuite už 19 let mění podnikové procesy. Celosvětově nejúspěšnější cloudový systém umožňuje řídit ERP a finance, elektronické obchody, péči o zákazníky a automatizaci služeb.

14:30 - 15:20 Úspěch bolí

Anotace: Každý začátek je těžký. Každý má svou cestu a ta má není pro jen tak někoho. Každý vidí jen pozlátko, auta, peníze, ale co se skrývá za tím pravým úspěchem a co to vlastně úspěch je? Jaké měřítko si zvolit? A jak je důležité být úspěšný v dnešním světě? Co můžete pro svůj vlastní úspěch udělat?

Přednášející: Jiří Wagner je absolventem PEF MENDELU v Brně a Akademie Sting v Brně. Od studií se profiloval do oblasti marketingu a PR. Během studia dokázal vyhrát několik národních soutěží v marketingu, např. Prazdroj, GlaxoSmithsKline, Partners, BVV, Top Student a další. Prošel mnoha firmami a v současné době tvoří jeho hlavní činnost marketingové a PR poradenství, veletrhy pracovních příležitostí a eventy.

Učebna Q14

9:00 - 9:50 Ty máš na víc, podnikni to!

Anotace: Láká tě svoboda v podnikání, ale nevíš jak začít? Chybí ti peníze nebo nápad? Pak doraz na první byznys workshop svého druhu. Minimum teorie, maximum praxe. Ukážu ti, že i student může začít podnikat bezpečně, s pár korunami v kapse.

Přednášející: Jakub Tížek spoluzaložil a řídí společnost FairList s.r.o. a James Grant s.r.o. Dále spolupůsobí jako projektový manažer v několika dalších podnikatelských projektech a ve volných chvílích pomáhá začínajícím podnikatelům s rozjezdem jejich vlastní společnosti.

10:00 - 10:50 Otevřeme Ti dveře do světa práce

Anotace: Pojďte si s námi popovídat o trhu práce! Seznámíme vás se současnými trendy, přiblížíme některá důležitá fakta a čísla (nezaměstnanost & její vývoj, průměrná mzda na absolventských pozicích napříč všemi segmenty aj.). Doporučíme možné cesty a způsoby při hledání vysněného povolání a samozřejmě rádi zodpovíme všechny dotazy. Těšíme se na vás v 10 hodin.

Přednášející: Randstad. Jsme personální agentura a naší hlavní činností je propojování lidí a nabídek zaměstnání. Naši lidé jsou profíci, kteří jsou v denním kontaktu jak s těmi, kteří práci hledají, tak s těmi, kteří hledají zaměstnance. Máme tak detailní přehled o tom, jak to na trhu práce chodí – a rádi se s vámi o tyto informace podělíme!

11:00 - 11:50 Úžasné projekty v Accenture

Anotace: Na přednášce vám představíme, jaké zajímavé a často futuristické projekty globální společnost Accenture celosvětově dodává pro své klienty v oblastech bankovnictví, telekomunikací či výroby.

Přednášející: Petr Misák, Accenture. Petr je absolventem MENDELU a v divizi Accenture Technology pracuje již 12. rokem. Specializuje se na velké IT projekty v bankovnictví.

12:00 - 12:50 The 3rd Way: Nakopni svou kariéru

Anotace: Tento inspirativní seminář, vedený dvěma profesionály z Brna, se zaměří na start kariéry v kontextu "The 3rd Way Opportunities". Možná jste přesvědčeni, že nemáte jiné možnosti než ty tradiční: 1) další studium alias "věčný student", 2) čekání na vhodnou pracovní příležitost, nějakou skvělou nabídku. Ale je tu také další, třetí cesta, kterou vám představíme na semináři. Uslyšíte osobní příběhy, inspirativní výpovědi úspěšných lidí, kteří nečekali a nakopli svou kariéru. A co vy, znáte svoje možnosti? V prezentaci se bude střídat čeština s angličtinou, vítáme otázky a příspěvky do diskuze.

Přednášející: Joseph Deignan is a Serial Volunteer and Entrepreneur with a solid track record of developing, financing and delivering concurrent projects across multiple CE geographies. “I’ve never had an idle moment in life and attribute all my success in successful relationship-building and understanding the nuances of multiple cultures to strategic volunteering” says Joseph. In Czech he volunteers as Entrepreneurship Coach and Mentor, a frequent Presenter & Lecturer, a Founder at Industra – CE’s first AgTech & Creative Labs Accelerator and patron of the Jindřich Chalupecký Award.

Anna Vitešníková pracuje jako koordinátorka Dobrovolnického centra 67 v Brně poskytujícího mladým lidem informace o dobrovolnických příležitostech doma i v zahraničí. Vystudovala Přírodovědeckou fakultu, zapojuje se do projektů zaměřených na udržitelný rozvoj a lokální kulturu. Věří v tvořivost mladých lidí a potenciál neformálního vzdělávání, cestuje a poznává odvrácenou tvář turismu, inspiruje se příběhy druhých. „Každý může dělat to, co ho naplňuje, překážky máme opravdu často jen ve své hlavě“ říká Anna.

13:00 - 13:50 Jak napsat životopis, který zaujme, a vyvarovat se nejčastějších chyb

Anotace: Mít a nebo nemít fotografii v životopise? Uvádět detaily nebo být stručný? Snažit se zaujmout nebo nevyčnívat z řady? Na tyto a mnoho dalších otázek týkajících se životopisů a pracovního pohovoru vám odpovíme na našem workshopu.

Přednášející: Michaela Piková, CPL Jobs. Denně mi rukama projdou desítky životopisů, proto vám mohu pomoct vychytat nejčastější chyby, které děláte. Pracuji na multiliguální divizi, kde se primárně zaměřuji na finanční, mnohojazyčné a obchodní pozice. Recruitment je pro mě práce snů.

14:00 - 14:50 Může farmář ovlivnit zemědělský trh?

Anotace: Je důležitý názor českého zemědělce? Mohou odpovědi na několik otázek v dotazníku změnit situaci na trhu? Nebo dokonce ovlivnit chování výrobců osiva a pesticidů do prvovýroby? Nemožné? Přijďte se podívat, že opak je pravdou. Přijďte se dozvědět víc o spojování nesourodých a útržkových informací do uceleného obrazu o zemědělském trhu v České a Slovenské republice.

O Kleffmann Group: Již 25 let sbíráme pro své klienty data o zemědělských trzích po celém světě. S výzkumem této specifické oblasti máme bohaté zkušenosti, což z nás činí přední odborníky na marketingový výzkum v agrárním sektoru. Našim klientům, mezi které patří výrobci osiv a přípravků na ochranu rostlin, poskytujeme informace o trhu s přípravky na ochranu rostlin, osivy, hnojivy a zemědělskou technikou. Díky těmto údajům jsme pak schopni připravovat pro naše klienty na lokální i globální úrovni výstupy a doporučení, které jim pomáhají v co nejlepším zacílení jejich marketingových strategií.

V průběhu celého dne individuální konzultace

  • životopisů, motivačních dopisů a profilů na LinkedIn,
  • vlastní vystupování a záležitosti sebeprezentace se zpětnou vazbou, sladění osobního, studijního a pracovního života, vyváženost životního stylu, etika a etiketa, finanční a ekonomická gramotnost, podnikavost a podnikatelský záměr, zaměstnání a personální záležitosti, ochrana spotřebitele a jeho zájmů, řešení vztahových situací a konfliktů.

 

Zástupci jednotlivých firem na Vás budou čekat v průběhu celého dne bez jakékoliv předchozí registrace. Pokud ale máte zájem zúčastnit se některé z uvedených přednášek, budeme rádi, pokud vyplníte přihlášku, abychom věděli, zda účast již nepřesáhne kapacitu místnosti. Děkujeme.

Soutěž pro studenty

Přijď na Kariérní den MENDELU, navštiv minimálně 5 firemních stánků a zařaď se do slosování. V případě navštívení dalších dvou stánků, přednášek nebo individuálních konzultací obdržíš po vylosování bonus navíc. Losování proběhne na konci veletrhu, výherci budou zveřejněni na fb a kontaktování emailem.

Dárky do soutěže poskytly vystavovatelské firmy, jedná se o vouchery a poukázky na služby, dárkové balíčky, batohy a mnoho dalších.