Program Kariérního dne 2019

 

09:00 – 15:00 Prezentace společností na stáncích v přízemí budovy Q.

51 společností Vám představí pracovní příležitosti, možnosti stáží a praxí, které jsou vhodné pro studenty a absolventy (nejen) MENDELU.

Doprovodný program

Zasedací místnost děkanátu PEF

9.00 – 9.50 Jak přijít na to, co vlastně chci?

Anotace: Workshop zaměřený na stanovení cílů a pochopení PROČ si své cíle máme stanovovat a PROČ právě tímto způsobem. Asi každý mladý student slyšel o SMART cílech a důležitosti si své cíle napsat, proč tomu ale tak je a jak tyto kroky ovlivní naše přemýšlení? O tom všem se budeme společně bavit v průběhu workshopu Jak přijít na to, co vlastně chci. Každý si také odnese rozepsané osobní cíle, na kterých může začít pracovat.

Přednášející: Kateřina Drnovská, absolventka PEF Mendelu a studentka FRRMS. Goal setting začala aktivně využívat v prvním ročníku vysoké školy, kdy se zaměřila na získání pracovních zkušeností v oboru studia. Dostala se na pozici Projekt manažerky pro brněnskou firmu AZ dialog a následně vybudovala svou kariéru v americké společnosti Southwestern Advantage, kde se z průměrného nováčka vypracovala na pozici Corporate recruiter a Organizational leader. Nově se také stala Chapter directorkou komunity StartupGRIND pro Brno, která pomáhá startupům a firmám vybudovat mimo jiné aktivní network. Všechny tyto aktivity plánovala v průběhu studia a využívala několik metod samotného goal settingu pro jejich dosažení.

10.00 – 10.50 Nejdřív priority, pak aktivity - time management

Anotace: Workshop zaměřený na uvědomění si důležitosti plánování svého času a to jak krátkodobě, tak dlouhodobě. V dnešní době se téměř všude požaduje a očekává dosahování více výsledků za kratší dobu. Workshop tedy pomůže studentům k tomu, aby si ujasnili své priority a byli tak časově víc efektivní. Budou uvedeny různé metody, jak se dá na danou problematiku dívat a také ji i řešit.

Přednášející: Blanka Adamová, pochází z malé vesnice od Zlína. V Brně studuje 3. ročník Mendelovy univerzity, obor Management obchodní činnosti. Od prvního ročníku vysoké školy pracuje ve společnosti Southwestern Advantage, která dává vysokoškolským studentům možnost pracovat v USA a získávat cenné zkušenosti do budoucna. Program je zaměřený převážně na prodejní dovednosti a leadership, mimo to i na osobní rozvoj, překonávání sebe sama a zlepšování komunikačních dovedností. Mimo to hrála 8 let sport kolová na profesionální úrovni, kde si vybudovala sebedisciplínu a následně se v roce 2011 stala i mistryní ČR ve své kategorii. Neustále se snaží postavit různým výzvám - uběhla dva půlmaratony v čase pod dvě hodiny a zatím jeden Spartan Race.

11.00 – 11.50 Efektivní komunikace s budoucím zaměstnavatelem a využití moderních nástrojů pro prezentaci

Anotace: Víte, čím zaujmout potenciálního zaměstnavatele a čeho se vyvarovat, aby Vás pozval k pohovoru? Zvládáte sebeprezentaci při pohovoru tak, abyste se ukázali v tom nejlepším světle? V rámci interaktivního workshopu vám poradíme, jak se připravit na prezentaci před budoucím zaměstnavatelem, na co zaměřit pozornost i jak ustát záludné otázky recruitera, abyste odcházeli s úsměvem na tváři. Kromě vytvoření vlastní prezentace a osobního brandu si ukážeme digitální nástroje, díky kterým se rychle a snadno odprezentujete.

Přednášející: Ing. Martin Čechák, ACC (Associate Certified Coach), působí na pozici kouče a personalisty v Bance CREDITAS, v oblasti rozvoje lidí působí přes 10 let, je členem mezinárodní organizace koučů ICF (International Coach Federation). Aktivně se věnuje Neurocoachingu a rozvoji lidí prostřednictvím silných stránek GallupstrenghtsFinder 2.0. V rámci vzdělávání a HR se aktivně věnuje digitálním trendům a využití technologií pro automatizaci procesů. Propojuje zkušenosti z velkých korporací s principy svobodných firem, což mu dává možnost praktikovat odlišné dovednosti a přístupy. Vedle odborných disciplín, jakými jsou rozvoj lidí, podnikavost a HR, se zajímá o umělou inteligenci v řízení lidských zdrojů.

12:00 – 12.50 Poznání praxe pomáhá k dokončení studia aneb od garážovky k řediteli cirkusu

Anotace: Petr Peca Chaloupka, výkonný ředitel a spoluvlastník firmy GREYCORTEX byl u zrodu firem jako je Moravia IT, AVG a v průběhu více než dvacetileté kariéry se dostal i do vedoucích pozic nadnárodních společností jako např. Konica Minolta. Projít si dvěma 'garážovkami', ze kterých se v průběhu let staly jedničky v oboru ho inspirovalo ke splnění snu - realizovat vlastní start-up. GREYCORTEX by nebyl tím, čím dnes je bez studentů, kteří dennodenně přispívají k posunu produktu a firmy dopředu. Za méně než tři roky existence zajišťujeme bezpečnost sítí a dat organizacím nejrůznější velikosti po celém světě. GREYCORTEX místem plným inspirace, nápadů a hlavně jejich realizace, které mění svět. Pokud hledáte způsob, jak vyrazit za vlastním snem, můžete začít třeba tím, kterým se řídil Petr a to je, že pracovat při studiu se vyplatí.

Přednášející: Petr Chaloupka, absolvent PEF MENDELU z roku 2001, nyní výkonný ředitel a spoluvlastník firmy GREYCORTEX tvrdí, že být jen mezinárodní dnes už nestačí. Prošel si dvěma startupy z „garážovky“ až na samotné výsluní byznysu. Po téměř dvacetileté zkušenosti ve vysokých IT pozicích se rozhodl pro založení vlastní firmy, jejíž hlavní produkt nese jméno MENDEL.

13.00 – 14:30 Mám nápad, ale co dál? Jak nápad rozvinout do úspěšného podnikání

Anotace: Mám zajímavý nápad a chuť zkusit na něm dál pracovat. Mám šanci s ním uspět na trhu? Jak to rychle poznám a ověřím? Co jsou první kroky od nápadu k tomu, abych měl úspěšnou fungující firmu? A jak mi k tomu může pomoci schéma Lean Canvas? To vše zjistíte a vyzkoušíte během praktického workshopu, na kterém si svůj nápad posunete o pořádný kus dál.

Přednášející: Vojtěch Krmíček, Jihomoravské inovační centrum.

14.45 – 15.30 Jak vyladit CV a motivační dopis

Anotace: Máte v CV fotku anebo ne? Je důležitější forma nebo obsah? Stačí jedna stránka anebo je potřeba detailně popsat úplně vše? Proč se v životopise mají uvádět kompetence, když si je stejně může každý vymyslet? Na co se zaměřit v motivačním dopise? Zkrátka a dobře, chcete se ujistit o tom, že Váš životopis a motivační dopis obsahují to podstatné a jsou podle posledních trendů? Přijďte. Těším se na Vás.

Přednášející: Zdeňka Vykoukalová, aktuálně pracuje jako kariérová poradkyně a koučka v Poradenském a profesním centru ICV MENDELU. Má za sebou zkušenosti s několikaletým kariérním poradenstvím také na VUT, s kariérním plánováním stážistů v rámci projektu FDV při MŠMT Cesta pro mladé. Pracovala pět let v personálních firmách jako konzultantka, lektorka a hodnotitelka assessment a development center. Baví ji hledat a rozvíjet potenciál v lidech okolo.

Poradenský hub – oranžová studovna

  • Individuální konzultace životopisů, motivačních dopisů, profilů LinkedIn
  • Individuální koučování - koučovací zóna, v rámci které Vám profesionální kouči Veronika Hollerová a Pavel Bajer poskytnou individuální koučink nejen v oblasti kariéry a profesní dráhy.
  • Vytvoření osobního business modelu - Lean Canvas, na základě analýzy vašeho zaměření, praxe a profesní vize, ze kterého získáte doporučení pro vaše kariérní směřování

Konzultanti budou v poradenském hubu po celou dobu trvání Kariérního dne MENDELU. Na individuální konzultace neprobíhá přihlašování, stačí prostě jen přijít!

I tento rok se můžete nechat zhotovit fotografii ve fotokoutku a i letos jsme pro Vás před budovou Q připravili expozici Tesly modelu S od firmy E.ON.

Těšit se můžete také na již tradiční soutěž, kdy je třeba navštívit 5 libovolných „stanovišť“ a získat 5 nálepek. A jelikož pořádáme již pátý ročník, můžete vyhrát jednu z pěti cen:

1. cena: dárkový poukaz od společnosti Alza.cz v hodnotě 5 000 Kč

2. – 3. cena: dárkový poukaz od společnosti Alza.cz v hodnotě 2 500 Kč

4. – 5. cena: dárkový poukaz od společnosti Alza.cz v hodnotě 1 000 Kč

 

Přijďte se přesvědčit na vlastní oči! Těšíme se na Vás ☺

 

Information for English speaking participants

  • The workshops and seminars are available only in Czech language.
  • Individual counselling services (consultations of CV, motivation letters and LinkedIn profiles) are partly available in English (Oranžová studovna / Orange Study Room).
  • International exhibitors are ready to provide you information in English as well. Do not hesitate to ask them and discus the job opportunities they offer ☺.
  • Join our competition by visiting 5 exhibition stands or individual counselling service, collect 5 stickers and win one of 5 gift vouchers by Alza.cz.

 

Join us! We are looking forward to you ☺